Budo Ryu Ha vzwvzw

II

Budo Ryu Ha vzw is een school die budo promoot in de vorm van trainingen, workshops, stages , demonstraties, enz. In hoofdzaak wordt er Aikido en budo gegeven maar er worden op aanvraag ook cursussen en workshops gegeven in zelfverdediging , arrestatie technieken , enz…

De doelstelling van de vzw is mensen die bekwaam zijn in budo ongeacht hun stijl of discipline de kans te geven dit verder te geven aan anderen.

De structuur in de school is de volgende

 • - Het Bestuur
 • - De leden
 • - De toegetreden leden
 • - De lesgevers

 • - Het bestuur zorgt voor de accommodatie en neemt de beslissingen aangaande bijkomende trainingen, aankoop van materiaal, promo, enz. Ze zijn verkozen door de leden op een algemene leden vergadering.

  - De leden zijn mensen die lid zijn van de vzw en stemrecht hebben op de algemene vergaderingen van de Budo Ryu Ha vzw.

  - De toegetreden leden zijn mensen die meedoen aan activiteiten georganiseerd door de Budo Ryu Ha vzw.

  - De lesgevers zijn mensen die jarenlange training achter de rug hebben en op een pedagogisch verantwoorde manier hun kennis delen met anderen.

  Geschiedenis Aikido Hasselt

  II

 • .... - 1991 : Aikido club " Samoerai Kiewit "( Hasselt ).
 • 1991 - 1995 : Aikido club " Samoerai Kiewit "( Hasselt ).
 • 1995 - 1999 : Aikido club " Tendokan Hasselt ".
 • 1999 - 2006 : Aikido school Getsu Kai Zan vzw .
 • 2006 - .... : Budo Ryu ha vzw ( Aikidoschool ).

 • Tot 1991 werden de lessen van Samoerai Kiewit geleid door sensei Jos Vanroy, Daarna werden de lessen verzorgd door een leerling van hem sensei Luc Neys en kwam Jos regelmatig nog langs in de dojo. 1991 was ook het jaar dat Yves Vandeput met Aikido begon. De club was aangesloten bij het Aikikai met als nationale trainer sensei Sugano Seiichi.

  Doordat Jos niet alleen het Aikikai Aikido volgde maar ook het Tendoryu Aikido olv sensei Kenji Shimizu, gingen we niet alleen naar stages van het Aikikai (olv van talloze Japanse grootmeesters ) maar naar ook die van sensei Kenji Shimizu.

  Na verloop van tijd werd er meer en meer in de richting van het Tendoryu getraind en ontstond er een band met sensei Shimizu en de club. Zo eerde hij de club met de toestemming tot het dragen van de naam Tendokan Hasselt (1995). Toch bleven we met de club ook naar stages van andere grootmeesters gaan.

  In 1999 werd er besloten om onafhankelijk te worden en werd Getsu Kai Zan Aikido ontwikkeld. Yves hielp zijn toenmalige sensei bij de oprichting van deze Aikidoschool.

  In 2006 kwam Yves aan het hoofd van de vzw en besliste hij samen met andere aikidoka's om terug met een open geest naar stages te gaan en nieuwe en oude senseis te ontmoeten. Zo kwam er ook een naamsverandering van de vzw " Budo Ryu Ha vzw ". Yves werd ook hoofdlesgever en noemde de Aikido die in de dojo beoefend wordt Mizu Yama. In 2008 sloot Yves de Mizu Yama dojo aan bij het Makoto Aikido Kyokai (MAK). Door de aansluiting met het MAK is de dojo ook terug aangesloten bij Hombu Dojo, Aikido World Headquarters in Tokyo Japan (Aikikai). Leden van de Budo Ryu ha vzw zijn automatisch aangesloten bij het MAK en het Aikikai.